Mikrofonski sustavi koriste se u predavaonicama, učionicama, kongresnim, konferencijskim i polivalentnim dvoranama, a sastoje se od mikrofonskih jedinica za kvalitetni prijem govora sudionika te njihovu obradu i prenošenje u razglasni sustav / sustav ozvučenja, na treću lokaciju putem audio-video konferencijskog sustava ili u sustav pohrane. Razlikujemo delegatske i automatske mikrofonske sustave.

Delegatski mikrofonski sustav sastoji se od mikrofonske jedinice predsjedavajućeg i delegatskih mikrofonskih jedinica te procesorske jedinice za priključak svih mikrofona sustava. Sustav se može nadograditi i video sustavom, kojim se govornik prikazuje na velikom ekranu. Mikrofonske jedinice mogu imati i ugrađen sustav glasovanja sudionika, također s prikazom na velikom ekranu, a na sustav je moguće nadograditi i sustav simultanog prevođenja, s dovoljnim brojem korisničkih prijemnika na IR ili radio području bežičnog prijema.

Automatski mikrofonski sustav koristi mikrofone velike osjetljivosti i širokog kuta prijema signala te procesorski uređaj s automatskim podešavanjem osjetljivosti mikrofonskih ulaza. Sustav se najčešće koristi u kombinaciji sa sustavom pohrane audio zapisa ili audio-video konferencijskim sustavom za povezivanje sa sudionicima konferencije na udaljenoj lokaciji putem IP mreže.

Klijentima nudimo:

  • razradu idejnog rješenja mikrofonskih sustava prema zahtjevu korisnika te implementaciju istih u sustav razglasa
  • definiranje optimalnog sustava, pri čemu se posebna pozornost posvećuje izboru adekvatnih mikrofonskih jedinica
  • kvalitetnu ugradnju mikrofonskog sustava
  • stručnu podršku u održavanju izvedenog sustava

JSN COMON d.o.o. koristi proizvode i sustave različitih proizvođača, kombinirajući ih u funkcionalne cjeline, kako bi se postigao vrhunski rezultat prema zahtjevima korisnika.