Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (NN br. 151/2005) navedeno je koji su objekti dužni prilagoditi se i omogućiti komunikaciju gluhim osobama i osobama s oštećenjem sluha postavljanjem komunikacijskih pomagala.

Audio sustavi za gluhe i nagluhe osobe elektronički su sustavi koji koriste načelo tzv. induktivne petlje ili transmisijskog obruča za bežični prijenos zvuka u određenom prostoru putem slušnog aparata kojeg nosi osoba s oštećenjem sluha.

Sustav induktivne petlje sastoji se od mikrofona, pojačala i induktivne petlje, tj. posebnog vodiča koji se ugrađuje u određeni prostor ili usko područje pulta, a označen je međunarodnom oznakom kako bi korisnik (osoba oštećenog sluha) znao da svoj aparat može prebaciti u položaj za primanje zvuka bez utjecaja buke okoline ili šumova.

U suradnji s tvrtkom AMPETRONIC, jednim od vodećih svjetskih proizvođača sustava induktivnih petlji, JSN COMON d.o.o. nudi optimalna rješenja audio sustava za gluhe i nagluhe osobe za različite prostore, ovisno o zahtjevu i potrebama klijenta:

  • sustave ograničenog dometa za usko područje pulta (npr. bankovnog šaltera, blagajne itd.)
  • veće sustave (npr. dvorane za sastanke)
  • kompleksne sustave (kod objekata kao što su npr. kongresni centri, kazališta, kino-dvorane, putnički terminali zračnih luka, autobusnih i željezničkih postaja i dr.)